Кои се Моханџи Ачарјите?

Моханџи Ачарјите се обврзаа себеси да го претставуваат Моханџи и неговите учења и да додадат вредност на општеството. Сочувството, добрината и несебичноста се столбовите врз кои Ачарјите водат ненасилно постоење во мисла, збор и дела.
„Ачарја“ значи „учител“, но во суштина значењето на зборот е „оној што практикува“ или води со пример, живеејќи свесен живот и откривајќи ја Вистината што е во сите нас.
„Се обидувам да создадам раса на луѓе, верување на луѓе кои се способни да испорачуваат се повеќе на земјата и да ги зајакнувам. Важно е да се разбере дека нашиот пат е пат на чистота, несебичност. Немаме никакви очекувања. Правиме добро за луѓето. Живееме мирен живот, како семејство. Ние еволуираме и се раствораме. Многу е едноставно. “

За Ачарја програмата

Ачарја програмите се фокусираат на подмладување на умот, телото и духот. Програмите се засноваат на едноставни, но ефективни универзални техники погодни за луѓе од сите религии.
Техниките како што се медитација, јога, свесно танцување и свесно одење носат внатрешна трансформација и помирен, избалансиран начин на размислување и живот. Врз основа на социјалното опкружување и потребите на учесниците, нудиме различни формати на програми. Овие програми се насочени кон:
Чувство на опуштеност
Намалување на анксиозноста, лутината и несигурноста
Благодарност
Нагласувајќи благодарност и простување
Длабока поврзаност со себеси
Поврзување со нашето внатрешно, вистинско јас
Ослободување од минатото
Опуштање и откачување од несакани, акумулирани негативни емоции и концепти
Мир
Наоѓање мир во себе
Ослободување од стресот
Де-стрес на телото и умот
  • Нашите програми се погодни да се спроведуваат во универзитети и училишта, домови за стари лица, корпоративни институции и бизниси, затвори, спортски клубови, итн., како и со преживеани трауми (насилство, итн.), лица со посебни потреби итн.
  • Специјални програми се дизајнирани за зајакнување на луѓето во надминување на стресот и напрегањата од трауматските искуства од минатото.
  • Ачарја програмите може да се спроведуваат и онлајн, на Zoom, FB live и други различни платформи.

Контактирајте не

Доколку сакате да спроведете Моханџи Ачарја во вашата земја/заедница или имате било какви прашања, ве молиме пополнете ја формата подолу:

Пиши на Ачарјас

hi_INHindi