Глобален амбасадор

Глобалниот Амбасадор на Моханџи фондацијата е назначениот портпарол и претставник на Моханџи фондацијата. Во однос на изгледот, однесувањето, вредностите и етиката, Глобалниот амбасадор на Моханџи фондацијата ги претставува учењата, етосот и активностите на Моханџи фондацијата во вистинитост и позитивно светло.

Актуелен Гобален Амбасадор на Моханџи фондацијата

Деви Мохан, магистер по уметност на мировни студии, е хуманитарно лице, духовен дипломат, поборник на традиционалната јога и инструмент за исцелување. Деви е составен член на Моханџи фондацијата, меѓународната духовна мисија на нејзиниот сопруг и духовен водич Моханџи, од нејзиното формирање во 2007 година. Деви ја претставуваше Моханџи фондацијата на голем број на настани, состаноци и собири, претставени подолу:

Деви Мохан на Самитот за зајакнување на жените на Кумба Мела 2019 година „Таа е решението: Самитот на благодарноста“

На најголемиот јавен собир во светот и акт на вера – исполнета со благодарност Кумба Мела во Прајаграж (Алахабад), Индија.Домаќин на настанот беа Н.В Пуџја

Прочитај повеќе »

Деви Мохан, Глобалниот Амбасадор на Моханџи фондацијата се сретна со српскиот Амбасадор во Доха

Деви Мохан, Глобален Амбасадор на Моханџи фондацијата, се сретна со Н.Е. г-дин Јасминко Поздарец, српски амбасадор во Катар на 13 ноември 2019 година. Непосредно пред

Прочитај повеќе »

Деви Мохан со фондацијата Катар во градот на образованието, Доха

Моханџи фондацијата претставена на „Варанаси Конвергенција“На 16 ноември 2019 година, Глобалниот Амбасадор на Моханџи фондацијата, Деви Мохан го посети градот на образованието, водечка иницијатива на

Прочитај повеќе »
fa_IRPersian