Previous slide
Next slide

За Моханџи

Моханџи се опишува себеси како пријател на светот. Тој е љубител на човештвото, кој верува дека човештвото е најдобрата религија за луѓето. Човештвото над сите вештачки бариери како што се каста, боја, вера, националност и култура. Неговата љубов се протега на сите суштества на земјата и тој оди по патот на ахимса (ненасилство) во мисли, зборови и дела. За да ја исполни својата цел, Моханџи основал различни непрофитни организации и движења кои работат на 6 континенти, секој со посебна цел и вкус, и инспирирајќи илјадници волонтери да служат со пасија и да додадат вредност на светот.

Нашите платформи

Нашите активности

Моханџи Фондацијата е активна ширум светот и работи кон подобра иднина.
Графиконот подолу прикажува слика од нашите активности во месец јули 2022 година. Нашите глобални тимови спроведоа над 1100 групни активности во 34 земји и на 30 јазици.
Моханџи Тимот е воден од едноставното мото – Додавање вредност на светот. Ако сакате да се придружите на нашето глобално семејство на волонтери, пишете ни на volunteer@mohanji.org. Доколку сакате да придонесете во нашите напори, донациите се добредојдени на donate@mohanji.org

Најдобри моменти од јули 2022 година

каде што се одржуваа активности
0 земји
0 + настани
0 јазици
0 тони храна се донирани
0 илјади оброци се послужени
0 + Маи-Три сесии

Истражете настани

A sacred homa (fire ceremony rituals) performed at Shirdi under Mohanji’s guidance by a Mohanji Acharya for abundance, grace, love, blessings and well-being.
Mohanji Foundation UK has organised a unique residential weekend retreat on 25th – 26th June 2022 to enable the public to experience Mohanji’s teachings, techniques and presence.
Get revived inside out, on an invigorating retreat with Mohanji from June 10-15th, 2022 in Montenegro at the “Azul Beach Resort Montenegro Hotel” on Velika Ulcinjska Beach.

Медиуми

Придружете се на Моханџи

Придружете ни се на патот кон подобар свет во кој владее мир, хармонија и љубов

Младински клуб

youth@mohanji.org
Дали имаш 15 – 30 години? Дали сакаш да уживаш во придобивките од нашите глобални програми и работилници за млади? Стани член!

Волонтирај

volunteer@mohanji.org
Секој има што да даде. Тоа може да биде вештина, занает, прегратка или нашеto време. Придружете ни се на патот кон подобар свет во кој владее мир, хармонија и љубов
mk_MKMacedonian