Деви Мохан на Самитот за зајакнување на жените на Кумба Мела 2019 година „Таа е решението: Самитот на благодарноста“

На најголемиот јавен собир во светот и акт на вера – исполнета со благодарност Кумба Мела во Прајаграж (Алахабад), Индија.
Домаќин на настанот беа Н.В Пуџја Свами Чидананд Сарасвати и Садви Бхагавати од Пармат Никетан. Списокот на почесни гости кои учествуваа на панелот на кој Деви зборуваше на 28 јануари ги вклучуваше Анандмурти Гурумаа, Ама Шри Карунамаји, Харис Силајџиќ, поранешен претседател на Босна и Херцеговина и неговата сопруга Селма, Сју Коутс – извршен директор на WSSCC, Садви Ом Праба Бхарти од Дивија Џоти Јаграти Санстан, претставници на УНИЦЕФ, претставници на Брахма Кумарис итн. Денот заврши со прекрасен Арати на сливот на реката Ганг, Јамуна и Сарасвати што беше свето и незаборавно.
На 29 јануари 2019 година, вториот ден од Самитот на благодарноста во Кумба Мела во Прајаграј, Деви учествуваше во програмата на сцената со илјадници луѓе во публика.
Настрана од прекрасното присуство и говорите на високите личности од претходниот ден, врв на настанот на 29 јануари беше воодушевувачкиот говор на Баба Рамдев, кој со голема страст, љубов и хумор зборуваше за предизвиците на обичните луѓе од Индија и патот во решавањето на тие проблеми, подигање на статусот на жените во Индија до она што навистина го заслужуваат. Деви беше почестена да придонесе за благороден настан со моќна порака досега толку релевантна за жените од Индија и светот.

Можеби исто така ви се допаѓа

Деви Мохан, Глобалниот Амбасадор на Моханџи фондацијата се сретна со српскиот Амбасадор во Доха

Деви Мохан, Глобален Амбасадор на Моханџи фондацијата, се сретна со Н.Е. г-дин Јасминко Поздарец, српски амбасадор во Катар на 13 ноември 2019 година. Непосредно пред

Прочитај повеќе »
mk_MKMacedonian