Историски момент – средба со претседателот на Индија

Тоа беше историски момент на 16 септември 2019 година за Моханџи фондацијата. Деви Мохан, Глобалниот Амбасадор на Моханџи фондацијата, имаше чест да се сретне со претседателот на Индија, г-дин Рам Нат Ковинд, за време на неговата прва официјална посета на Словенија. Во име на Моханџи фондацијата, Деви му предаде примерок од книгата „Внатрешната Кора: Каилаш со Моханџи“ на индискиот преседател. Таа го сподели планот за формирање на Моханџи центар во Словенија. Тој беше многу задоволен што го слушна тоа. Гледајќи ја ќерката на Моханџи и Деви, Мила, тој рече: „Прекрасно. Вие градите мостови меѓу земјите.“

Можеби исто така ви се допаѓа

Деви Мохан на Самитот за зајакнување на жените на Кумба Мела 2019 година „Таа е решението: Самитот на благодарноста“

На најголемиот јавен собир во светот и акт на вера – исполнета со благодарност Кумба Мела во Прајаграж (Алахабад), Индија.Домаќин на настанот беа Н.В Пуџја

Прочитај повеќе »

Деви Мохан, Глобалниот Амбасадор на Моханџи фондацијата се сретна со српскиот Амбасадор во Доха

Деви Мохан, Глобален Амбасадор на Моханџи фондацијата, се сретна со Н.Е. г-дин Јасминко Поздарец, српски амбасадор во Катар на 13 ноември 2019 година. Непосредно пред

Прочитај повеќе »
mk_MKMacedonian