Деви Мохан со фондацијата Катар во градот на образованието, Доха

Моханџи фондацијата претставена на „Варанаси Конвергенција“
На 16 ноември 2019 година, Глобалниот Амбасадор на Моханџи фондацијата, Деви Мохан го посети градот на образованието, водечка иницијатива на фондацијата Катар основана во 1995 година од страна на Н.Х. Шеик Хамад бин Калифа Ал Тани и нејзиното Височество Шеиха Моса бинт Насер. За време на специјалната презентација организирана од г-ѓа Ејми Џонсон, директор за оперативни проекти на фондацијата Катар, Деви дозна повеќе за работата и целите на фондацијата Катар, нејзиниот фокус на „отклучување на најскапоцениот ресурс од сите – човечкиот потенцијал. Градот на образованието е кампус кој се протега на повеќе од 12 квадратни километри и е домаќин на кампуси на филијали на некои од водечките светски образовни институти, домашен универзитет и други истражувачки, училишни и општински центри. Заедно, овие институти го прават градот на образованието уникатен модел на академска и истражувачка извонредност, пионер на нов пристап кон мултидисциплинарно, глобално образование и овозможува откритија од кои ќе имаат кокрист Катар и остатокот од светот.“
За време на овој многу ангажиран состанок, Деви исто така ја претстави работата на Моханџи фондацијата на г-ѓа Ејми Џонсон, со посебно внимание на алатките за лична трансформација што Моханџи фондацијата ги нуди на целиот свет и кои би биле од голема помош на студентите во градот на образованието во Доха. Договорено беше дека можноста на инспиративниот говор на Деви за многуте студенти од градот на образованието ќе биде истражена за време на наредната посета на Доха. Јога и работилниците за внимателност и техники на дишење од Хималајското училиште за традиционална јога се уште еден придонес што може да се направи во корист на студентите, нивните студии и зајакнувањето да се справат со животот од многу поцентриран внатрешен простор.

Можеби исто така ви се допаѓа

Деви Мохан на Самитот за зајакнување на жените на Кумба Мела 2019 година „Таа е решението: Самитот на благодарноста“

На најголемиот јавен собир во светот и акт на вера – исполнета со благодарност Кумба Мела во Прајаграж (Алахабад), Индија.Домаќин на настанот беа Н.В Пуџја

Прочитај повеќе »
mk_MKMacedonian