Инаугурација на Моханџи објектот за Велнес одење

На 14ти јули 2022 година, во присуство на д-р Семир Османагиќ, откривачот на босанските пирамиди, го отворивме објектот Моханџи Велнес одење во истакнатата локација Парк Равне 2 во рамките на комплексот босанска пирамида во Високо, Босна и Херцеговина. Ова беше радосен и историски настан, траен белег на чиста љубов од семејството на Моханџи и фондацијата Моханџи на оваа извонредно висока енергетска локација.
Симболот на вечноста не можеше да биде посоодветен – секогаш се потсетуваме дека само Љубовта е вистинска и дека живееме преку нашите изрази на љубов на несебичност.
Додека го инаугуриравме овој објект со изведување на нашето првото Моханџи Велнес одење, навистина бевме изненадени од длабокиот ефект на оваа милениумска техника за оптимална благосостојба од Јужна Индија, која сега е истакната во времето кога нашите брзи и зафатени животи брзо не исфрлаат од рамнотежа.
Она што го прави овој објект посебен (настрана од извонредната енергија во целиот комплекс на босански пирамиди) се посебните камења од тунелите кои ги красат двата симболи на бесконечноста по кои чекориме (еден за возрасни и помал за деца). Камењата од тунелите ни ги милуваа стапалата за време на прошетката, додавајќи прекрасен ефект на акупресура. Почувствувавме таква неверојатна експанзија и блаженство потоа! Медитацијата ни овозможи да се впиеме во ефектот и трансферот на енергија на Моханџи беше дополнителен благодет. Сликите го слават мирот и блаженството што ги доживеавме.

Можеби исто така ви се допаѓа

Деви Мохан на Самитот за зајакнување на жените на Кумба Мела 2019 година „Таа е решението: Самитот на благодарноста“

На најголемиот јавен собир во светот и акт на вера – исполнета со благодарност Кумба Мела во Прајаграж (Алахабад), Индија.Домаќин на настанот беа Н.В Пуџја

Прочитај повеќе »
mk_MKMacedonian