Моханџи фондацијата претставена на „Варанаси Конвергенција“

Моханџи фондацијата беше претставена на единство на Земјата „Варанаси конвергенцијата“ настанот во Варанаси (Каши) во Индија од 21 до 24 ноември 2019.
На овој настан, единство на Земјата, иницијатива на обединети нации (URI) и уметност на здружени работи ги здружија рацете за да создадат спој на благородни идеи за единство во различноста, културна префинетост и заеднички врски на љубовта кон човештвото преку меѓуверски дијалог, предавања и музички изведби.
На овој настан, Деви Мохан, Глобалниот Амбасадор на Моханџи фондацијата, зборуваше за целите на Моханџи фондацијата, важноста на социјалната услуга и важноста да се биде природен, пренесувајќи важни пораки во три настани.
„Имав привилегија да зборувам во име на Моханџи фондацијата на Хинду Универзитетот Бенарес за време на меѓурелигискиот настан на 21 ноември, во Будистичкиот културен центар во Сарнат на 22 ноември, и на терасата на величествениот хотел на брегот на реката Ганг на 23 ноември. Бев среќна што запознав луѓе од обединета Земја и URI, чија работа длабоко резонира со мисијата и работата на Моханџи фондацијата. Овие прекрасни нови пријателства и интеракции ткаат мрежа на љубов и единство нас сите препреки познати на човечкиот ум“, рече Деви.

Можеби исто така ви се допаѓа

Деви Мохан на Самитот за зајакнување на жените на Кумба Мела 2019 година „Таа е решението: Самитот на благодарноста“

На најголемиот јавен собир во светот и акт на вера – исполнета со благодарност Кумба Мела во Прајаграж (Алахабад), Индија.Домаќин на настанот беа Н.В Пуџја

Прочитај повеќе »
mk_MKMacedonian